Husmortricks

Praktiske tips til din hverdag

Fjern glaspesten

20/09/2016 Fanny 0 Comments

Hvad er glaspest

Glaspest er stadig en gåde for producenterne af glas. Det viser sig som et tåget udseende på glas og service, som får det til at se gammelt og slidt ud. En teori er at det kan skyldes at man bruger for meget opvaskemiddel eller misligholder saltbeholdningen i opvaskemaskinen. Desuden kan for høje varmegrader også have en mulig grund til hvorfor der kommer glaspest. En anden teori er at det er mikroskopiske revner i glasset der foresager at der vil komme en mattering inde i selve glasset som så kan være umulig at fjerne.

glas

Hvordan fjerner man glaspest?

Den bedste måde at fjerne glaspest er ved at bruge citronsyre. Det er dog svært at få det helt væk alligevel. Det bedste er at forebygge at skaden ikke sker.

Er skaden allerede sket, kan man være heldig at fjerne glaspest ved hjælp af citronsyre. Du putter glassene i opvaskemaskinen som normalt og hælder et par skefulde citronsyre i sæbeskuffen. Derefter starter du opvaskemaskinen som normalt.

Andre tips til at fjerne glaspest

Der findes andre tricks til at fjerne glaspest, problemet er bare at de næppe vil virke. Alligevel kan du være heldig at de vil virke på netop dine glas.

  1. Tip er eddikesyre: Hæld 1 liter varmt vand i en opvaskebalje med 2 dl eddikesyre. Behandlingstiden afhænger af graden af glaspest. Så man må prøve sig frem til virketid.
  2. Tip er tandpasta: Smør almindelig tandpasta ind på glasset med en klud, lad det virke i en times tid og børst/gnub efter med opvaskebørste. Skyl herefter glasset under vand.

Forebyg glaspesten

Det bedste er at vaske glas af i hånden og tørre dem af i et viskestykke. Hvis man har mulighed for det med evt. dyre glas vil det være den bedste løsning. Som en lille hjælp til at forebygge glaspest, kan man vælge at købe glas protector som er udviklet til at beskytte glas og service mod glaspest. For at forebygge glaspest kan det også være en god idé at åbne lågen med det samme når opvaskemaskinen er færdig for at lukke dampen ud, da fugten under tørringen er dårlig for glassene, især dyre glas eller antik. Nogle forhandlere kan modtage dine glaspest-smittet glas når deklarations garantien, dette kan du spørger din forhandler om. washing-dishes-vintage-clipart

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *